Styling - sovrum

Långsam fredagsmorgon här hemma i höstmörkret. Jag ska snart ta mig upp ur sängen å starta den här dagen med en kopp kaffe, tända ljus och Nyhetsmorgon. Bästa starten på dagen, helt klart.


Men just nu ligger jag och bläddrar igenom bilderna från ett av veckans jobb, styling inför bostadsförsäljning (lägenhet på 2 rum och kök). Jag tänkte dela med mig av lite planeringstankar inför den här stylingen.



Utgångsläget för sovrummet såg ut som på bilderna ovan. Sovrummet är ganska litet och det känns inte så ombonat. Det känns dessutom kallt och sterilt. Därför var mitt mål att få rummet att kännas mjukt, inbjudande och mysigt.





Och hur gör man det då?!

Jo, man adderar textilier i mängder. Främst gardiner, det gör så jäkla stor skillnad för helhetsintrycket. Gardinstången har jag satt längs med taket för att skapa rymd, dessutom får man en känsla av att taket är högre än vad det egentligen är.


Sen har jag använt mig av massa fluffiga kuddar, täcken och överkast. Det blir alltid inbjudande och trevligt med en härlig bäddning.


Taklampan har en böljande och försiktig form gjord av rispapper, det ger ett naturnära och mjukt intryck. Materialvalen är alltid viktiga för vilket helhetsintryck man vill uppnå.


Jag jobbade med en värmande färgskala – med beige och brända toner i fokus. Hade jag istället jobbat med blått och kalla färger hade det varit lite svårare att uppnå en varm och ombonad känsla.


När man addera svärta i inredningen (överkast och sängbord) skapas en kontrast för ögat och gör helheten mycket mer intressant.


Extra härligt att grannens tegelfasad passar perfekt in i sovrummets färgskala. Det blir som en tavla i bakgrunden.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla